Over ons

Over ons

Historie

De stichting is in november 2009 opgericht. We organiseren een jaarlijks terugkerend evenement op en rond de Maarsseveense plassen. De stichting is opgericht uit liefde voor de triatlonsport en met als doel de triatlonsport te promoten in en buiten de gemeente Stichtse Vecht. De sport is de afgelopen jaren sterk in aanhang toegenomen. Het is daarom erg leuk tijdens het evenement sporters van allerlei niveaus te mogen ontvangen.

Om dit evenement elk jaar succesvol te organiseren werken we samen met een aantal geweldige sponsors die ons met geld, materiaal en/of mankracht ondersteunen. Hierdoor is het evenement door de jaren heen gegroeid. Onze ambitie is om dit evenement te laten doorgroeien zonder de identiteit te verliezen, waarmee de stichting in 2009 is opgericht.

Identiteit

De stichting is opgericht om een laagdrempelige triatlon te organiseren om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de prachtige triatlonsport. Dit om nieuwe sporten te leren kennen, je grenzen te verleggen of als voorbereiding op “grotere” evenementen. We proberen deze laagdrempelige sfeer in alle aspecten van onze triatlon te waarborgen.

Doelstelling

De triatlon van Maarssen is opgericht om mensen kennis te laten maken met de triatlonsport in een sportieve, laagdrempelige en gezellige sfeer. Er zijn kraampjes waar deelnemers hun arsenaal aan triatlonattributen kunnen vergroten. Alles wordt georganiseerd door vrijwilligers. De stichting probeert een wedstrijd neer te zetten waarbij ervaren sporters en mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan een triatlon elkaar kunnen ontmoeten.

Over het team

Het team bestaat uit een vijftal vrijwilligers die het hele jaar bezig zijn met de organisatie van dit jaarlijks evenement. Met veel liefde en zorg zorgen ze voor een sportieve en veilige omgeving waarin sporters hun sport kunnen beoefenen. Serieus of gewoon voor het plezier. Samenwerking met sponsoren is hierin belangrijk.