NKA Onderdelen

De onderdelen

Voorbereiding wisselzone

De wisselzone is alleen toegankelijk voor deelnemers, organisatie en officials van de NTB. Dit om diefstal te voorkomen.

De wisselzone is het afgezette gebied waar alle deelnemers de wedstrijd attributen stallen die deelnemers nodig hebben tijdens de wedstrijd.

Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen, deze is nodig bij het aanmelden en het ophalen van je startnummer en tijdchip.

Voorbereiding

Na het aanmelden en het ontvangen van de benodigde attributen kan worden omgekleed in de toiletgebouwen nij de ingang. Neem je eigen badmuts mee in verband met duurzaamheid!

Er wordt door de organisatie een plek aangewezen waar deelnemers kunnen inzwemmen, dit kan tot 10 minuten voor de wedstrijd. Er kan voor en na de wedstrijd gebruik worden gemaakt van de (koude) douche. Deze bevinden zich op het strandbad.

In de laatste 5 minuten voor elke start zal de wedstrijdleider in samenwerking met een NTB-official de laatste belangrijke informatie meedelen over de wedstrijd.

Wees hiervoor op tijd aanwezig!

Het zwemonderdeel

Er wordt gezwommen in de Maarsseveense Plassen. De organisatie verricht op de dag voorafgaande de wedstrijd en op de dag zelf een temperatuurmeting van het buitenwater. Dit zal worden gedeeld op sociale media en op de website.

Het zwemonderdeel zal gaan over een afstand van 1000 meter, bij de jeugd 500 meter. De start is vanaf een startlijn in het water. Er wordt langs het strand gezwommen, en daarna de boeien rechtsom. Let op dat een ronde 500 meter is. Hierna kan  over het strand naar de wisselzone worden gelopen.

Het hardlooponderdeel

Het loopparcours staat duidelijk aangegeven met bordjes met wit/zwarte pijlen en pijlen op de grond. Het parkoers is 5 kilometer en zal direct eindigen bij de Finishlijn. De jeugd keert halverwege om tot 2,5 kilometer te komen. Je loopt ten alle tijde op de asfalt paden. Op belangrijke punten staan vrijwilligers. Aanwijzingen van deze vrijwilligers dient u op te volgen. Het door de organisatie verstrekte startnummer dient goed zichtbaar op de borst/buik gedragen te worden. De organisatie zorgt voor één verzorgingspost hier krijgt u water in sponsen en bekertjes.